fredag 23 maj 2014

DU ÄR MIN

     Du är min är en lättläst bok som handlar om Ryan. Han hittar en högteknologisk mobil till salu på en loppis. Mannen som försöker sälja den till honom nästan skänker bort den och ser oerhört lättad ut när Ryan lämnar loppisen med telefonen i handen.

Ryan tänker inte så mycket på det, för han är djupt koncentrerad med att lära sig alla tekniska förmågor som telefonen har. Den är röststyrd, kan ladda ner musik och film och den har satellitspårning och en massa annat som Ryan aldrig har hört talas om förut. Telefonen känns nästan levande. Ryan är överlycklig.
Filmen hade försvunnit. Istället stod det med stora tydliga bokstäver: "Välkommen Ryan!"  
Det var så häftigt att han började le. Sedan slog det honom: Hur kunde telefonen veta vad han hette? (Citat från sidan 14)
Det dröjer inte länge förrän Ryan är helt uppslukad av sin nya telefon. Ja, han är beroende av den och den tar över allt mer i hans liv. Snart är han som besatt och tappar kontrollen över tillvaron. Vad är det egentligen för telefon han har fått tag i? Varför sålde mannen på loppisen telefonen så billigt till honom? Och hade han inte sett lite lättad ut när Ryan gick iväg med den?

Personer:
Ryan
Ryans mamma
Colin (Ryans mammas nye man)

Antal sidor:
110

140523
Maria Bohlin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar