tisdag 19 november 2013

älskar - hatar

älskar - hatar

EN BOK AV:  JENNY DOWNHAM

Två huvudpersoner. Två problem.
Mikey och Ellie heter huvudpersonerna i den här spännande ungdomsromanen. Det är en tvättäkta bladvändare som klistrar fast läsaren i boken.

Mikeys syster Karyn har blivit våldtagen och Mikey har bestämt sig för att hämnas på förövaren. Hans hat nästan förtär honom och han står med fötterna i högar av problem. Han är 18 år och arbetar på en restaurang. Hans högsta dröm är att bli kock, en riktig kock som Jamie Oliver på TV. Dessvärre ser verkligheten inte ur som hans drömmar. Han bor i en lägenhet med sina yngre systrar och sin alkoholiserade mamma. Han tar ett jättestort ansvar för sin familj och det är han som håller skeppet på rätt köl.

Ellies bror, Tom, är anklagad för våldtäkt på en femtonårig tjej. Ellie kan inte ta till sig det som hänt och hon kan inte se sin bror som en våldtäktsman. Han är ju hennes storebror och han har alltid ställt upp för henne. Ellie är övertygad om att tjejen som anklagar Tom för våldtäkt ljuger. Hon tror att tjejen är avundsjuk på att Ellie och Tom har rika föräldrar och att de bor i ett stort flott hus. Ellie har i hela sitt liv blivit omhuldad av sin familj. Hon har inte behövt hantera jobbiga situationer och nu när hon ställs inför att Tom anklagas för våldtäckt slås hennes värld i spillror.

En dag träffas Mikey och Ellie och detta möte gör att handlingen plötsligt får en helt ny vändning, en farlig vändning som inte på något vis kan sluta på ett positivt sätt.

Boken är skriven ur både Mikeys och Ellise perspektiv, men det är inte alls svårt att hänga med vems perspektiv man läser. Det som är spännande är att man som läsare får se samma händelse på olika sätt och det är nyttigt. Två familjer krossas av en händelse. För läsaren gäller det att lista ut vilken "sanning" som är sann.

"älskar - hatar" är en bok att rekommendera för dem som gillar spänning! Jag gillar den skarpt!
131119 Maria Bohlin

1 kommentar:

  1. den boken måste jag bara läsa. verkar såååååååååååååå bra

    SvaraRadera