måndag 18 mars 2019

NÄR BILARNA BRINNER

NÄR BILARNA BRINNER

AV: Per Alexandersson(2017)

När bilarna brinner handlar om Ibbe som läser mediaprogrammet andra året på gymnasiet. Han bor i förorten med sin lillebror Arran som är elva år och sin mamma Jade. Pojkarnas pappa är död. 

Alex är Ibbes klasskompis och bästa vän. Deras världar skiljer sig väldigt mycket åt, trots att de bor bara några kilometer från varandra. Där Ibbe och hans familj bor är det höghus och gäng som säljer droger, bråkar med polisen och bränner bilar. Alex bostadsområde består av villor med stora trädgårdar och Ibbe tycker att det känns som en helt annan värld.

När bilarna brinner handlar om vänskap, gängkriminalitet, ungdomar och utanförskap, men också om att det finns hopp, även när man tror att allt hopp är förlorat.

Ibbe försöker hålla sig ifrån ungdomsgänget som drar runt bland höghusen och ställer till med bråk och bränder. Han vet vem de är, men vill inte blanda sig, utan ser till att hålla sig så långt bort han kan. 

En dag upptäcker han att hans lillebror är på väg att dras in i gängkriminaliteten och Ibbe är beredd att göra vad som helst för att rädda Arran ur klorna på Samir, gängets ledare. Det är dock inget enkelt uppdrag, för gör man sig ovän med Samir är man mer eller mindre död./190318 Maria Bohlin


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar