lördag 11 oktober 2014

ALLT ELLER INGET

  Leif Jacobsen - en skånsk ungdomsboksförfattare, som har riktat in sig på lättlästa böcker

ALLT ELLER INGET (2012) - en bok om killar och mopeder



Moppen landade igen. Den här gången på bakhjulet. Farten var fortfarande hög och Bang sköts framåt. Men otroligt nog lutade han sig också åt vänster.

Tills framhjulet slog i marken. Allt gick så fort. Och nästan ingen vid fiket trodde att Bang skulle kunna räta upp moppen igen. Om han vurpade nu skulle han slå ihjäl sig. (sidan 53)
Petter, Bang, Lukas och Krille är fyra killar i femtonårsåldern som ägnar all sin lediga tid åt mopeder. De trimmar, kör och mekar och försöker hela tiden komma på nya knep om hur man får moppen att gå ännu fortare.


En tävling mellan Bang och en annan kille som heter Lund har utlysts för att ta reda på vem av dom som kör fortast. Priset är en moped som alla vill ha. Bang har trimmat moppen från topp till tå och han tänker så klart vinna över Lund. Det hade han kanske lyckats med också om han inte råkat köra av vägen precis innan tävlingen. Mopeden klarade sig mirakulöst nog, men Bangs axel protesterar varje gång han försöker använda sin arm. Han kommer definitivt inte att kunna tävla mot Lund.


Eftersom Bang verkligen vill vinna priset måste han hitta en ersättare. Han utser Petter till att köra i loppet, eftersom han tror att Petter har en chans. Petter vet egentligen inte om han fixar utmaningen, men efter som Ebba med det fina leendet är där för att titta på så bestämmer han sig för att anta utmaningen mot Lund. Det är ALLT ELLER INGET som gäller!


Jag tror att killar kan tycka om den här boken. Den har fart, spänning och beskriver kamratskapen i ett gäng där alla älskar mopeder och att köra. Helst ska man köra fort också och inte fega. Det finns tidigare utgivna böcker som handlar om Krille, Petter, Bang och Lukas. Alla är lättlästa, spännande och med mopeder i fokus. LÄS DEM!
       

Stulen och Razzia

- två andra böcker om Petter, Bang, Krille och Lukas


Maria Bohlin 141011

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar