onsdag 17 december 2014

SKÄRVOR AV J

   

SPÄNNING PÅ HÖG NIVÅ!!!
Sara bor med sin pappa på en mindre ort i närheten av Örebro. Hennes mamma är död och Sara är van att klara sig bra på egen hand, eftersom pappa arbetar som polis och är borta på oregelbundna tider.

Både i skolan och på fritiden umgås Sara med Erik, en nyinflyttad kille från klassen som kör flakmoppe. Sara vill egentligen att de ska vara ett kärlekspar, men eftersom Erik inte visar något större intresse, så har hon inte tagit något initiativ till mer än vänskap.

Julia är en gammal bästa vän till Sara. De har vuxit ifrån varandra, men i början av boken kontaktar Julia Sara och vill att de ska ses. Sara, Julia och Erik kör iväg på flakmoppen för att busa borta vid en gravplats från vikingatiden. Erik säger nämligen att han kan tala med de döda. Under utflykten stannar de till vid en gård där den synske mannen Kåre håller till. De retar honom och skrämmer hans kunder, vilket gör honom förbannad.

Efter utflykten kör Erik hem Sara innan han och Julia fortsätter ut i kvällsmörkret på Eriks flakmoped. Det är sista gången Sara ser Julia. Dagen efter anmäls hon försvunnen och ett tag senare hittar man resterna av hennes döda kropp i skogen.

Det visar sig att Julia har mördats. Alla misstänker alla och på nätet flödar onda rykten. Sara saknar Julia och är ledsen för vad som hänt. Erik uppträder konstigt och efter ett par dagar anmäls han också som försvunnen. Sara vet inte vad hon ska tro. Kan Erik ha något med mordet att göra? Eller är det en seriemördare i farten?

På fritiden dansar Sara ihop med en klasskompis som heter Ida. Konkurrensen är hård och när dansläraren uppmuntrar Sara att söka in på en danslinje gör Ida allt för att sätta käppar i hjulet.

SKÄRVOR AV J är helt klart läsvärd. Först trodde jag att jag kunde förutspå vem den skyldiga var, men författaren lägger ut flera olika ledtrådar åt läsaren, så det var inte så enkelt som jag trodde.

141217 Maria Bohlin


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar