söndag 27 september 2015

MAZE RUNNER - I dödens stad

MAZE RUNNER -
I dödens stad (2015)
AV: James Dashner
En dystopi när den är som allra bäst. Detta är sista delen i trilogin Maze Runner där läsaren följer huvudpersonen, Thomas, och hans vänner genom skrämmande äventyr. Jorden är nära en kollaps efter att jordens befolkning drabbats av den obotliga stormsjukan. Människor förvandlas till vrak när deras hjärnor äts upp av galenskap och allt är långt utom kontroll.

Thomas och några av hans vänner är immuna mot stormsjukan. De kan vara mänsklighetens sista hopp. Problemet för Thomas är att han inte vet vem han kan lita på. Efter alla vetenskapliga experiment som han och de andra har utsatts för av organisationen WICKED känner han inget annat än hat till dessa människor som offrat så många oskyldiga liv för att nå sitt mål: att hitta botemedlet.

I ett samhälle i spillror gör Thomas, Brenda, Minho och de andra ett sista försök att rädda världen. Slutet går inte att förutspå och lämnar läsaren i fortsatta funderingar kring hur allt egentligen hänger ihop och där frågan om vem som är vän eller fiende på något vis lämnas obesvarad.

MAZE RUNNER - I dödens stad är en "sträckläsarbok", så se till att ge dig själv utrymme i kalendern, så att du inte behöver lägga boken ifrån dig.

150927
Maria Bohlin


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar