måndag 5 december 2016

Spårlöst borta del 1 och 2

TÄCKNAMN MATTIAS - SPÅRLÖST BORTA 1
NÄTET DRAS ÅT - SPÅRLÖST BORTA 2
 AV: J. JENSEN

Böckerna SPÅRLÖST BORTA 1 och 2 handlar om Rasmus och hans pappa, Sören. De är på flykt undan ett mc-gäng som vill hindra Rasmus pappa från att vittna. Gänget gör allt för att tysta honom. Det började med att de placerade en bilbomb i familjens bil. Den exploderade en morgon när Rasmus mamma skulle åka till jobbet. Hon dog i explosionen och Rasmus anklagar sin pappa, eftersom det är honom mc-gänget vill stoppa. 

Rasmus pappa var med i mc-gänget, men när de gav honom uppdraget att skjuta en kille, valde han att hoppa av. Han ville inte döda någon. Med tanke på att Rasmus pappa varit medlem i mc-gänget har han också kunskap om alla olagliga saker de varit inblandade i genom åren. Polisen vill att han vittnar mot mc-gänget.

Med anledning av hotbilden mot Rasmus och hans pappa måste de gå under jorden. De får skyddade identiteter och flyttar till hemlig ort. Rasmus pappa måste också operera om sitt utseende och ta bort alla sina tatueringar för att inte bli igenkänd av någon medlem i mc-gänget.

Att gå under jorden visar sig vara svårare än vad de kunnat föreställa sig. Det dröjer inte länge förrän mc-gänget är dem på spåren. 

SPÅRLÖST BORTA - böckerna är lättlästa och intresseväckande. De har ca 100 sidor och texten är skriven med stor stil. 

161205
Maria Bohlin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar