måndag 26 januari 2015

DET OÄNDLIGA HAVET




DET OÄNDLIGA HAVET är andra delen i den kritikerrosade bokserien av Rick Yancey. Första delen heter Den femte vågen och om den kan du läsa i ett av mina tidigare blogginlägg. Jag rekommenderar dig att läsa den första delen innan du påbörjar denna, för då är det mycket lättare att förstå varför världen är alldeles upp och ned och full av kaos. Utomjordingarna har tagit över jorden och det finns bara några få människor kvar.


I den här boken får läsaren följa i huvudsak tre personer: Cassie (huvudperson i Den femte vågen), Marika, som kallas "Ringer" och Evan (en utomjording som bytt sida, mycket på grund av sin kärlek till Cassie) . I bokens början befinner de sig med sina vänner i en tom och öde byggnad. De har lyckats fly från utomjordingarna och deras förintelseläger, där många av deras vänner mött en plågsam död. Innan flykten lyckades de med Evans hjälp att spränga hela lägret i luften.


Läsaren fastnar lika lätt i Det oändliga havet som i Den femte vågen. Båda böckerna är helt klart beroendeframkallande, vilket helt klart påverkar vardagslivet, eftersom disk, tvätt och andra vardagliga bestyr samlas i drivor.


Några problem i boken:
  • Utomjordingarna är de överlevande på spåret.
  • "Ringer" och "Teacup" tas tillfånga och hjärntvättas av utomjordingarna.
  • Evan tycks ha dött under språngdådet som avslutade Den femte vågen.
  • Ben ("Zombie") är svårt skadad.
  • En ilsken utomjording som heter Grace förföljer människorna som en målsökande missil.
  • Utomjordingarna tycks ha övernaturliga krafter.
Vad väntar du på?
Spring till biblioteket! Låna båda böckerna på en gång!
Skynda dig!


150126
Maria Bohlin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar