måndag 28 mars 2016

UNDERJORDENS HEMLIGHET

UNDERJORDENS HEMLIGHET
AV: Paola Russo
2015
Emma Wennberg är 19 år och studerar rättspsykologi. Hon pluggar intensivt för att klara en tenta när hennes mamma ringer och är alldeles förtvivlad. Emmas sextonårige bror Liam har försvunnit och det är inte bara det. Någon har skrivit med blod på väggen i hans rum. Två ord: BEWARE CHTULHU

Polisen verkar inte ta Liams försvinnande på större allvar, utan menar att det är vanligt att ungdomar försvinner. När utredningen blir skrivbordsarbete känner Emma att hon måste göra något på egen hand.
"Det är inte alls samma sak som att man lägger ner ett fall, inte alls", sa Johan Berg och tittade på Emma. Hon rörde ner socker i det guppande kaffet. Man hade gjort det man kunde, Liams försvinnande var inte längre intressant.  
"Men ni letar inte aktivt längre? Ni inväntar bara tips, menar du?  
Emma kände tårarna blanda sig med mascaran och rinna över. Hon tänkte inte hålla tillbaka dem eller torka bort dem. Hur skulle de kunna hitta Liam om de inte letade?  
"Han kan ju inte bara försvinna! Om han vore din son, skulle du sluta tänka på honom, är det vad ni menar? Ska vi glömma bort att han finns där ute?" (sidan 105)

Hon letar på nätet och upptäcker att Liam haft kontakt med goth-typer och människor som utger sig för att vara vampyrer. Emma får kontakt med några av Liams vänner och reser norrut genom Sverige för att söka efter sanningen.

Resan slutar vid en nedlagd gruva där hon får fler frågor än svar.

UNDERJORDENS HEMLIGHET är spännande. Huvudpersonerna är färgstarka och miljöerna främmande. Handlingen tar en oväntad vändning och slutet är öppet för egna tolkningar.

160328
Maria Bohlin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar