torsdag 4 maj 2017

FARLIG MARK

Farlig mark
AV: Louis Sachar

Tamaya Dhilwaddi går i årskurs fem på Woodridge Academy. Hon går till skolan tillsammans med Marshall som är två år äldre. När de är i skolan låtsas de inte om att de känner varandra. Kanske beror det på att Marshall är lite äldre, men det är helt enkelt så det är.

Woodridge Academy ligger i staden Heath Cliff i delstaten Pennsylvania i USA. Nära skolan ligger en skog och den har en central roll i den här historien. Allt börjar en dag efter skolan när Marshall plötsligt frångår rutinerna att gå samma väg hem som han och Tamaya gjort i tre års tid. Den här dagen vill han undvika den vanliga vägen, eftersom skolans mobbare Chad har hotat honom med stryk.

Tamaya har att välja på att: 1. Gå själv hem(vilket hon inte får) och 2. Att gå vägen genom skogen(vilket hon inte heller får). Hon väljer skogen, ett beslut som i slutänden visar sig vara ödesdigert.

En bit in i skogen ligger SunRay Farm. Det är en slags gård, men där finns inga djur och inga växter. Runt SunRay Farm finns ett elstängsel och taggtråd och det finns både beväpnade vakter och övervakningskameror. I området står flera stora cisterner och under jord finns ett stort laboratorium. En bit in i boken





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar