måndag 1 maj 2017

JAG LÄT DIG GÅ

Jag lät dig gå
AV: Clare Mackintosh
BEROENDEVARNING!!!
Den här boken är riktigt spännande och totalt oförutsägbar. Jenna Grey flyr från sin hemstad Bristol efter en förfärlig olycka där en liten pojke blev påkörd av en bil och dog. Hon gör allt för att glömma och klipper alla band till sitt gamla liv. Plågad av mardrömmar och fylld av skuld försöker hon skapa sig ett nytt liv i en liten by vid havet.

Jenna hyr en liten stuga och anpassar sig sakta till den lugna tillvaron. Hon lär känna byns invånare och ju mer tiden går desto mer känner hon att hon har hamnat rätt. Kanske kan hon äntligen få ro i själen?

Bilen dyker upp ur tomma intet. Tjutet från inbromsningen, den dova dunsen när en femårig pojkkropp träffar vindrutan och slungas i en saltomortal genom luften innan den landar mitt i gatan. Hon rusar efter honom, rakt framför bilen som fortfarande är i rörelse. Halkar och ramlar tungt på utsträckta händer, fallet får henne att tappa andan. Det är över på en sekund. Hon böjer sig över honom, letar febrilt efter en puls. Ser sina egna andetag som ett ödsligt moln av vit rök i den kyliga kvällsluften. Upptäcker den mörka skuggan som bildas under hans huvud och hör sig själv kvida högt, som om ljudet kom från någon annan. Hon tittar upp mot den suddiga framrutan, vattendropparna kastas i bågar från vindrutetorkarna, rakt ut i mörkret, och hon skriker på hjälp från den osynlige föraren. (Sidan 8-9)

Samtidigt pågår en polisutredning kring den lilla pojkens död. Bilföraren flydde från olycksplatsen och vittnen till olyckan saknas, om man inte räknar med pojkens svårt chockade mamma. Ansvarig kriminalkommissarie Ray Stevens står inför en av sina största utmaningar i karriären. Han och hans kollega Kate gör allt för att hitta den som är skyldig till smitningsolyckan. 

JAG LÄT DIG GÅ är författaren Clare Mackintoshs allra första bok och när jag läser sista sidan längtar jag redan tills hennes kommande böcker står i bokhyllan, för naturligtvis måste hon skriva fler böcker. Hon kan konsten, om man säger så. LÄS DEN!!!



170501
Maria Bohlin



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar