måndag 22 maj 2017

Lola och pojken i huset bredvid

Lola och pojken i huset bredvid

AV: Stephanie Perkins (2011)

Lola bor i San Fransisco tillsammans med sin familj som består av två pappor och en hund. Det är en händelserik tid för Lola som både går på high school och arbetar extra på en biograf. Hon har dessutom precis blivit tillsammans med drömkillen med stort D. Han heter Max, är hela fem år äldre än Lola och sjunger i ett rockband. Det är inte hennes båda pappors dröm om hur en pojkvän ska vara, men de gör sitt bästa och den coole Max tvingas genomlida söndagsbrunch med Lolas båda pappor varje söndag.

Vilken koppling har då titeln Lola och pojken i huset bredvid till bokens innehåll. Ja, naturligtvis är livet aldrig så enkelt som det skulle kunna vara. Det är nämligen så att familjen Bell bor i huset bredvid Lolas. De har haft huset uthyrt en längre tid, men nu verkar det inte bättre än att de har flyttat hem igen, till Lolas stora förskräckelse.

Lola har, så länge hon kan minnas, varit förälskad i Cricket Bell. Hennes kärlek byttes till sorg och besvikelse en dag för två år sedan när Crickets tvillingsyster Calliope meddelade att Lola inte var bjuden på deras födelsedagsfest. Lola trodde blint på Calliopes ord och har haft en stor tagg i hjärtat ända sedan den dagen.

Nu är plötsligt tvillingarna Bell tillbaka och Lolas värld hotar att vändas upp och ner. Inte nog med att Cricket och Calliope är tillbaka, nej, Lolas före detta knarkare till biologisk mamma strandar på Lola och hennes pappors veranda efter att ha blivit vräkt för sjuttiofemte gången i ordningen. Som sagt...livet vänds upp och ner.

Allt du behöver veta om Lola: Hon är 17 år gammal, har nya outfits varje dag, syr och skapar sina egna kläder, drömmer om att gå på skolbalen utklädd till Marie Antoinette(se bild nedan) med stilenlig klänning och megaperuk, jättekär i sin coola pojkvän Max, samtidigt som hon aldrig kommit över Cricket Bell. Lola talar högt med månen från sitt sovrumsfönster om kvällarna för att få vägledning.


Den här boken är en riktigt bra kärlekshistoria. Jag kan helt klart rekommendera den!

170522 Maria Bohlin


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar