tisdag 5 juni 2018

FÖRE FALLET

Bildresultat för Före fallet

FÖRE FALLET 
Scott Burroughs är konstnär, eller försöker i alla fall. Det där med att sälja tavlor går inte så där jättebra. En dag får han ett erbjudande han inte kan motstå. En kvinnlig bekant på Martha´s Vineyard frågar om han vill åka med ett privatplan till New York istället för att åka med färjan som han brukar. Hon och hennes man och barn samt några bekanta till dem ska nämligen lämna ön samma dag med sitt plan. 

Flygplanet hinner nästan inte mer än lyfta innan katastrofen är ett faktum. Scott och en liten pojke tycks vara de enda överlevande efter att planet kraschat i havet. Som tur är har Scott en lång erfarenhet av simning och han lyckas hålla huvudet kallt och undvika panik.

Scott lyckas, trots en svårt skadad axel, rädda både sig själv och den lille pojken. Journalister från både TV och tidningar jagar Scott som besatta. Alla vill ha en intervju med hjälten. 

Snart börjar också spekulationer om vad det var som hände egentligen, för flygplan trillar inte bara ner från himlen utan anledning. Kan olyckan ha något att göra med att alla passagerare, förutom Scott, var miljardärer som blivit rika genom halvskumma affärer? 

Den lille pojken är ensam arvtagare till en förmögenhet som sällan beskådats. De som utreder flygolyckan måste ta allt i beaktande. Självklart undrar många vad i hela världen en misslyckad konstnär gjorde ombord på flyget överhuvudtaget. Var det en slump att Scott var passagerare på planet, eller ville han ta ett steg uppåt i karriären? Motiven på Scotts samtliga tavlor föreställer nämligen katastrofer. Bland annat en flygkrasch.

En spännande thriller som varmt rekommenderas att stoppa näsan i under en varm sommardag.

Maria Bohlin
180605


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar