tisdag 5 juni 2018

Pojken under bron

Pojken under bron

Av: Katarina Wennstam(2018)

Det kan vara svårt att vara tillsammans med en kille och samtidigt vara bästis med en annan kille. Hur man än gör blir det fel. Att välja en av dem finns inte på kartan. Alex älskar både sin pojkvän, Noah, och sin bästa killkompis, Charlie, fast på helt olika sätt. Charlie och Alex har varit vänner i en evighet. De kan prata om allt och är suveränt bra på att dansa salsa tillsammans. Charlie är som en bror. Noah är svartsjuk på Charlie. Han förstår inte den starka vänskap som finns mellan Alex och Charlie. Alex fattar inte varför Noah måste dra upp det där med Charlie hela tiden.

Under en festkväll börjar Alex och Noah gräla. Naturligtvis om Charlie. Noah tycker inte att Alex behöver dansa så nära Charlie. I alla fall inte när alla ser på. Han menar att de andra på festen undrar vem som egentligen är tillsammans med vem. Det slutar med att Alex och Noah lämnar festen, utan att Alex säger hejdå till Charlie. 

På morgonen dagen efter festen vaknar Alex hemma hos Noah. Fem missade samtal från Charlie och sms från Bianca. Något måste ha hänt. Hon försöker nå Charlie, men han svarar inte på sin telefon. Samtidigt nås hon av ryktet att en ung kille har hittats död. Misshandlad. Alex får panik. Tänk om det har hänt Charlie något? 

Pojken under bron handlar om hur lätt det kan bli fel och att vissa misstag aldrig går att rätta till. Jag gillade den här boken. Det är inte bara handlingen som är bra, utan också att vissa juridiska ord och begrepp förklaras på ett väldigt bra och tydligt sätt, smidigt inbakade i textens handling.

Läs den!

Maria Bohlin
180604



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar