fredag 2 augusti 2013

Sanningen om Alice

SANNINGEN OM ALICE
AV: Rebecca James (2010)
                             
Det finns två olika omslag till "Sanningen om Alice" och jag väljer att visa båda här i min blogg, så att du säkert ska hitta den i bokhyllorna där ute. Du får nämligen inte gå miste om den här underbart bra berättelsen. Du måste bara läsa den!

"Sanningen om Alice" är en historia i tre olika tidsperspektiv. Det är inte så krångligt som det låter. Den hoppar lite i tiden och de olika tidsperioderna är:
1. "Tiden före Alice"
2. "Tiden med Alice"
3. "Tiden efter Alice"

Huvudpersonen heter Katherine och hon bär på en djup sorg. För ett antal år sedan mördades Katherines lillasyster Rachel och Katherine har börjat inse att sorgen är något hon kommer att bära med sig resten av livet. När boken börjar är Katherine vuxen och hon har en liten dotter som heter Sarah. Katherine vågar inte tro på någon form av lycka efter allt hon har gått igenom. Hon kan inte, vågar inte tillåta sig att känna lycka, för är man lycklig så är man sårbar och Katherine har blivit sårad alltför många gånger.

Läsaren får följa Katherines historia genom hennes tankar. Det börjar med hur hon lär känna Alice, som blir Katherines allra bästa vän. Alice har en grym sida, ett elakt drag och hon njuter av att se andra lida. Alice testar hela tiden gränser och utmanar sin omgivning. Hon är en manipulativ, hänsynslös narcissist. Det är bara det att när Katherine upptäcker vem Alice egentligen är, så är det alldeles för sent att dra sig ur. Alice är farlig och Katherine, som för första gången efter sin lillasysters död börjar tro på livet igen, är måltavla för Alice inbyggda hat. Ingen i Alices närhet kan känna sig trygg. Hon hugger som en giftorm och hon vet precis hur hon ska göra för att komma under skinnet på sina medmänniskor.

Jag sträckläste den här boken på en eftermiddag och mitt råd till dig är att ha lite ledig tid framför dig när du börjar läsa, för du kommer att sugas in i boken och manipuleras av den vackra, men dödligt farliga Alice.

130802 Maria Bohlin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar