fredag 9 augusti 2013

Jag vet vem du är

JAG VET VEM DU ÄR

AV: Kerstin Svevar

  • En LÄTTLÄST bok av Kerstin Erlandsson-Svevar (2013)
  • 144 sidor
  • Stor text
  • Luft mellan raderna
  • Finns också som ljudbok via BTJ
Agnes bor varannan vecka hos mamma och varannan vecka hos pappa. Hon går i årskurs nio och hennes bästa kompis heter Kim. Agnes gillar att vara ute och springa. Äntligen kan hennes föräldrar prata med varandra utan att bli ovänner. De kan till och med skratta och skämta ibland. Precis när allt faktiskt fungerar släpper hennes mamma en stor bomb. Hon ska flytta till Berlin och jobba där i ett helt år.

CITAT 1:
- Jag skiter i dig!
Agnes håller så hårt i telefonen att det gör ont i handen. Hon sväljer flera gånger. Ska inte gråta. Ska inte. Fast hela hon är full av gråt.
- Du struntar i mig. Varför måste du jobba i Tyskland? Va? (sidan 15) 
 Ungefär samtidigt får Agnes mystiska mail av någon som kallar sig Enni. Hon har ingen aning om vem det kan vara, men plötsligt känner hon sig iakttagen och förföljd. Hennes kompis Kim tycker att det hela är jättefestligt och börjar nysta i ledtrådar om vem det kan vara.
CITAT 2:
Agnes rycker på axlarna och fortsätter uppför den branta backen. Men hon kan inte låta bli att slänga en blick bakåt då och då. Hon ser underliga skuggor överallt och hör konstiga ljud.
Strax innan Agnes kommer fram till slutet av slingan tror hon att någon följer efter henne. Hon tycker att hon hör tunga andetag bakom sig.
Men när hon vänder sig om är ingen där. (sidan 77-78) 
Agnes hemliga mailskrivare skickar romantiska dikter till henne. Dikterna är detaljerade och Agnes inser att den som skriver mailen faktiskt vet en hel del om henne. Visst är det spännande att få kärleksdikter, men avsändaren kan ju vara en pedofil eller nåt. Agnes vet inte vad hon ska tro.

Maria Bohlin 130809
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar