måndag 13 februari 2017

KEMISTEN

Bildresultat för Kemisten

Så har Stephenie Meyer gjort det igen...SKRIVIT EN RIKTIGT BRA SPÄNNINGSROMAN som man inte kan sluta läsa.

Jag väljer att kalla huvudpersonen för Alex, även om det inte är hennes riktiga namn. Hon påminner lite om Lisbeth Salander i boken Män som hatar kvinnor. Hon är smart, modig, en av världens bästa kemister och hon tål stryk som en vuxen man. 

Alex är på flykt från sitt förflutna. Tidigare var hon anställd hos en hemlig organisation. Hon arbetade som torterare och var ökänd för sina kemiskt plågsamma metoder. Hon har hittills aldrig misslyckats med att få fram de svar man sökt efter hos en fånge.

När Alex kollega Barnaby mördas tvingas hon fly för sitt liv. Hon håller sig gömd och har lärt sig hur man överlever ett antal mordförsök. Hennes gamla arbetsgivare har blivit hennes värsta fiende och hon kan inte lita på någon annan än sig själv.

En dag blir hon kontaktad av Carston, en tidigare medarbetare på organisationen. Han behöver hennes hjälp att förhindra att en terroristorganisation sprider ett dödligt virus i USA. Alex låter sig övertalas till att förhindra en mänsklig katastrof, men som tur är väljer hon att göra det på sitt eget sätt.

Jag tänker inte skriva så mycket mer om bokens innehåll, eftersom jag tycker att du ska läsa den själv. Kemisten är en riktigt spännande och actionfylld bok med underbara karaktärer som utmanar. Kan inte skriva annat än SKITBRA!

170213  Maria Bohlin


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar