fredag 16 december 2022

The boy in the dress

The BOY in the DRESS

eller som den heter på svenska

DENNIS HEMLIGHET

är en av de roligaste böcker jag har läst!!! 

The BOY in the DRESS tar upp ett mycket viktigt tema, nämligen att våga vara den man är och att bli accepterad för den man är.

Dennis looked at the dress. It would be fun to try it on. "Well ... if you are sure."

"I'm sure."

Dennis took a deep breath.

"Just for a moment, though," he said. (citat från sidan 97-98)

Dennis är en kille på 12 år. Han bor med sin två år äldre bror John och sin pappa, som arbetar som lastbilschaufför. Mamman lämnade dem för några år sedan och Dennis saknar henne. 

Det finns regler hemma och en av reglerna är att aldrig nämna mammas namn. Det är inte heller tillåtet att kramas eller gråta. Pappa eldade upp alla foton på mamma, men Dennis lyckades spara ett foto. Han saknar kramar och ibland gråter han i smyg.

Dennis har, förutom fotboll, ett hemligt intresse och det är mode, särskilt klänningar. Han smugglar hem modetidningar och en dag upptäcker hans pappa en Vogue (modetidning) under Dennis madrass. Han blir tvärilsken och slänger den i soptunnan.

En dag råkar Dennis skjuta en boll genom fönstret till rektorns kontor. Det slutar med kvarsittning tillsammans med Lisa, en av de populäraste tjejerna i skolan. Det visar sig att Dennis och Lisa har mer gemensamt än någon kunnat ana. De delar samma intresse för mode.

Lisa övertalar Dennis att klä ut sig till tjej och lura alla i skolan. Dennis är utomordentligt bra på att både bära klänning och uppföra sig som en tjej, men plötsligt går äventyret fullständigt över styr och följderna blir katastrofala.

Alla borde läsa den här boken!!!

Maria Bohlin 221216


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar