fredag 9 juni 2023

KÖRKORTET

 KÖRKORTET

AV: Ann-Charlotte Ekensten (2022)

Antal sidor: 60 (LÄTTLÄST)

Anton blir så himla arg när han för andra gången misslyckas med teoriprovet för AM-körkortet. Det känns som om alla klarar det utom han. Hur svårt kan det vara? Eller är det bara han som är usel? Det känns så i alla fall.

CITAT ur boken:

Anton går in. Huset är mörkt och tomt. 

Antons mamma är barnmorska. När hon jobbar helg brukar hon sova över på sjukhuset. 

Idag tycker Anton att det är skönt att vara ensam. Han orkar inte prata om körkortet just nu. 

Hilda är en av Antons kompisar och hon har en röd gammal Volvo som är ombyggd till A-traktor. Anton gillar att åka med henne, men helst av allt vill han ju så klart köra själv.

När det går dåligt på teoriprovet erbjuder sig Hilda att hjälpa Anton att plugga teori inför provet. Hon är bra, Hilda, både som kompis och lärare. Kanske betyder hon till och med mer för Anton än så?

Hemma i garaget står Antons svarta mopedbil. Den är jättefin och bara står där och väntar på att han ska få sitt körkort. Det enda han måste fixa är att sätta upp en triangel längst bak, men det lär han ju hinna med sen, för det verkar ju ta tid det där med körkortet.

Dagen för körkortsprov för tredje gången är plötsligt där. Anton är jättenervös. Hur många gånger ska han behöva göra om det egentligen?

Körkortet är en lättläst bok som handlar om hur klurigt det kan vara att plugga till teoriprovet för AM-körkort och hur frustrerande det är när det känns som om alla klarar det utom man själv.

230609 Maria Bohlin



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar