tisdag 3 december 2013

KICKBOXAREN

KICKBOXAREN

AV: Maria Björn & Niklas Krog

Ett ljud fick honom att titta upp.
Killen hade  hoppat ner från muren
och var på väg mot honom.
Ögonen var som två svarta hål.
- Ge mig telefonen, jävla tunnis.  (Citat från sidan 5-6)
Eremias blir brutalt rånad på sin mobil av en jämnårig kille. Han bestämmer sig för att hämnas och ta tillbaka mobilen. Dessutom vill han att killen som rånade honom ska lida och känna sig lika förnedrad som han själv kände sig. Extra ledsen är Eremias eftersom han fått telefonen av sin mamma och han vet att hon har slitit hårt för att få ihop pengar för att kunna ge honom den.

Rånaren dyker plötsligt upp i skolan och det visar sig att han heter Robin. Det är en kall kille med ett trasigt förflutet, men han är bra på att slåss. Eremias tänker lära sig slåss! Han tänker bli bättre än Robin!

För att lyckas med detta uppdrag börjar Eremias slåss på en kickboxklubb. Det visar sig att han har talang och han blir snabbt duktig. Klubbens regler är stränga och det man lär sig får bara användas till försvar.

När Eremias går med i kickboxkubben börjar han ett nytt liv. Han får nya vänner. Efter träningarna är han trött och ilskan har försvunnit.  Det är en härlig känsla. Han tränar hårdare och hårdare. För att få råd att betala anmälningsavgiften till träningslokalen måste Eremias söka jobb, vilket han lyckas  ganska bra med. Plötsligt är inte drömmen om hämnd lika stark.

En dag ställs Eremias inför ett konkret val och då är det plötsligt om mycket mer än bara hämnd som står på spel. "Hämnden är ljuv" som det heter, men kanske beror det på vad det kostar att hämnas. Fråga Eremias, för han vet vad han valde.

Maria Bohlin 131203
 
 

2 kommentarer: