tisdag 11 november 2014

POJKEN SOM SLUTADE GRÅTA

En spännande kriminalroman som man inte lägger ifrån sig när man väl har börjat läsa!

En varm sensommarkväll går larmet på räddningstjänsten i Hagfors. Det är en villa som brinner. Kvinnan som bor i huset blir så svårt skadad att hon senare avlider på sjukhuset. När ytterligare två hus brinner förstår polisen att det är en pyroman i farten.

Journalisten Magdalena följer utvecklingen och det dröjer inte länge innan hon får det hett om öronen.


Huvudpersoner:
Magdalena - en expert på att rota fram saker ur det förflutna och som inte är rädd för att lägga näsan i blöt. Arbetar på Hagfors lokaltidning. Hon är frånskild, men har en ny kärlek som heter Petter. Hon har sjuårige sonen Nils med sin före detta man och Petter har två döttrar, men de har inga gemensamma barn. Magdalena är lite rädd för att ge allt i sitt nya förhållande eftersom hennes exman lämnade henne för en annan kvinna.

Petra - en hårt arbetande polis, som är skickligare på sitt yrke än vad hon själv är medveten om. Tar en del risker, men lyckas ändå klara sig ur de mest svåra situationerna med hälsan i behåll. Har två barn i de övre tonåren och hon upptäcker att hennes son Hannes mår dåligt psykiskt.

Christer - vikarierande polischef. Vill mer än vad han klarar av. Är dålig på förhållanden, men har nyligen träffat Torun som han sen också blir förälskad i. Christers föräldrar bor granne med journalisten Magdalena.
Kjell-Ove Magnusson - hade ett kärleksförhållande med kvinnan som dog i den första branden. Han är livrädd för att sanningen ska uppdagas eftersom han är gift med Cecilia och far till lilla Tindra. Cecilia har cancer och Kjell-Ove hade tänkt lämna henne då sjukdomen bröt ut.

Om man är en ovan läsare är mitt tips att läsa med pennan i handen och anteckna lite fakta om personerna i boken. Det finns fler karaktärer än huvudpersonerna och för att hålla isär dessa och samtidigt fundera på vem den skyldige är kan det vara bra med lite skriftlig research.

Jag gillar deckare och Pojken som slutade gråta hör verkligen hemma i genren. Spänning från sidan ett till slutet. Vem som är skyldig är inte någon självklarhet och det höjer läsvärdet. Det finns många ledtrådar utlagda i texten, men även medvetna villospår från författaren.

Läs den!

141111 Maria Bohlin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar