tisdag 4 november 2014

Vildfågel

VILDFÅGEL

Anna är en tjej i tonåren som bor isolerad på en ö med sin hårt arbetande far. Han är ett matematiskt geni och förväntar sig att Anna ska räkna matte och utvecklas inom samma område. Själv är Anna inte så värst intresserad av siffror. Hon gillar att läsa böcker, vilket fadern har förbjudit henne att göra. Av någon anledning är böcker det värsta han vet, men Anna läser och genom de olika texterna lär hon känna främmande miljöer och dagdrömmer sig bort.

På ön bor också några anställda, men de är alla vuxna. Det är faderns assistent Max och de två tjänarna Jasper och Biddy. Jasper hjälper till ute på gården med djuren och Biddy är som en hushållerska. Anna har ingen erfarenhet av några unga människor - inte av andra människor överhuvudtaget. Det bor nämligen ingen annan på ön. Därför vänds hennes värld helt upp och ner när en pojke i hennes egen ålder spolas iland vid klipporna. Det visar sig att hans namn är Rob och i och med hans ankomst till ön kommer en mörk sanning fram.

Anna befinner sig plötsligt på farlig mark och vet inte vem hon kan lita på. Någon ljuger och frågan är vem. Plötsligt är ingenting som det har varit. Annas trygga tillvaro fövandlas till rädsla och fruktan. Hennes pappa blir allt mer förvirrad, så någon hjälp av honom kan hon inte förvänta sig.

Rob och Anna blir nära vänner, trots att fadern förbjudit Anna att umgås med den främmande pojken och hon lånar i hemlighet ut sina böcker till Rob under den tid han är sängliggande för att hans skador ska få tid att läka. Rob delar Annas intresse för böcker och blir glad för hennes gåvor. Kanske kan han hjälpa henne att komma underfund med vad som egentligen sker på ön och varför faderns assistent beter sig allt märkligare.

141104 Maria Bohlin



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar