tisdag 23 juli 2013

Årstamördaren

ÅRSTAMÖRDAREN
AV: Magnus Nordin, som också skrivit följande böcker: Förföljaren, Prinsessan och mördaren, Huset vid vägens slut och många fler mycket spännande och läsvärda böcker.

En ung tjej hittas brutalt mördad nere i en bergsskreva i skogen. Pojkarna som hittar liket chockas och media frossar i alla detaljer om mordet. Årstaborna förstår att det är en seriemördare i farten då ännu en ung flicka hittas mördad.

CITAT från sidan 109:
Klockan var snart elva och skuggorna drog ihop sig på berget. På andra sidan Årstaviken plirade ljusen i Tantolunden och Södersjukhuset. I skogen, nära honom, hördes röster. Han kröp ihop med kroppen, höll andan. Viskande, hesa röster i ett forcerat tonläge. Småkillar. På deras smygande steg och trevande rörelser förstod han att de var på väg mot skrevan. Ljusskenet från en ficklampa högg som ett lasersvärd genom mörkret. Han rörde inte en muskel. Blickstilla lyssnade han till deras låga, upphetsande röster. Han hörde dem tydligt nu.
Mördaren Stefan återvänder till brottsplatsen och är nära att upptäckas av några småkillar. Stefan är en enstöring och han har växt upp hos sin mycket dominanta mormor. När boken börjar har mormor precis dött och hennes död får Stefan ur balans. Det är nog egentligen inte meningen att Stefan ska mörda någon, men när det väl är gjort är han fångad av dödsögonblickets lust.

Boken är skriven ur flera perspektiv och ett perspektiv är ur mördaren, Stefans, synvinkel. Ett lite annorlunda berättargrepp. En annan person i boken är Henke. Han var på Mikaelas fest samma kväll som den första flickan mördades. Den döda flickan var också på festen.

Det tar inte lång tid förrän Henke lägger ihop två och två och kommer fram till vem mördaren är. Men tänk om han har fel? För att bli riktigt säker på att han har hittat den skyldige, övertalar han Mikaela att agera lockbete. Det visar sig dock bli mycket mer komplicerat än de trott.

Det är lätt att komma in i handlingen och svårt att lägga boken ifrån sig. Jag rekommenderar ALLA böcker av Magnus Nordin.

130723 Maria Bohlin






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar