måndag 1 juli 2013

Svart drama


SVART DRAMA

AV: Magnus Nordin

På Fjärlunda gymnasium döljer sig en mörk hemlighet. Enligt en tradition på skolan invigs Tess, liksom alla nya elever, i de regler som är inristade på en av skolans toaletter:
DU SOM ÄR NY HÄR!
DESSA 4 REGLER LÄR.
TITTA HONOM INTE I ÖGONEN!
TALA ALDRIG TILL HONOM!
 Tess får reda på att det är en lärare som omkommit genom en olycka som spökar i kemisalen. Tess tror inte på spöken, men när konstiga saker börjar hända på skolan vet hon inte längre vad hon ska tro. Kanske finns det faktiskt ett spöke som är ute efter att hämnas.

Det finns flera huvudpersoner i boken.
TESS: som precis har börjat på Fjärlunda gymnasium. Hon är oftast klädd i tajt skinnkjol och högskaftade Dr Martens med stålhätta och en t-shirt som gör hennes mamma nervös. Tess har mycket kajal runt ögonen och mörkrött läppstift. Tess har flyttat till Fjärlunda med sin höggravida mamma och mammans nye pojkvän och Tess är inte alls glad över sitt nya liv i "Bonnhålan".
ALEX: som också har Dr Marten-kängor och han går i Tess nya klass. Gullig med svart långt hår och chokladögon. Är tillsammans med Jimi. Alex är livrädd för att pappan ska få reda på att han är homosexuell.
JACKIE: Tess nya kompis med utseende som en älva i en John Bauerteckning, midjelångt mörkt hår och älskar teater. Spelar en av huvudrollerna i skolans teatergrupp som tränar inför framförandet av Shakespeares "Othello". Jackie är hopplöst förälskad i Oskar, som inte vill vara tillsammans med henne längre.
OSKAR: jeansklädd med bohemiskt hårrufs, älskar också teater och har precis som Jackie en av huvudrollerna i skolpjäsen. Kämpar för att få Jackie att inse att de inte längre är ett par.

Svart drama är verkligen ett svart drama i flera bemärkelser. Letar du efter en bok att sträckläsa? Då rekommenderar jag den här boken! Den är grymt spännande! Jag avslutar med ett citat från sidan 63:
Det enda som syntes i dörrspringan var det bleka, nästan vita ansiktet, som svävade som en måne mot den mörka bakgrunden, inramat av det svartglänsande bakåtstrukna håret. De runda glasögonen återkastade den skälvande lågan från Jackies tändare:
"Ser du?" viskade Tess till Jackie med halvkvävd röst, som om hon inte var riktigt säker på om hon inbillade sig.
Jackies ögon vidgade sig. Hon gav till ett skrik: "Titta inte!"
Tess hukade sig instinktivt ner - utan att egentligen veta varför. Men det räddade antagligen henne.
VILL DU VETA VAD SOM HÄNDE?
LÄS SVART DRAMA!
Maria Bohlin 130701
 
 
 

 
 
 
 
 

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar