onsdag 5 juni 2013

KORPENS PORT

KORPENS PORT

AV: ANTHONY HOROWITZ - manusförfattare till Morden i Midsomer

Utgivningsår: 2005

FANTASY, SKRÄCK OCH SPÄNNING!

Korpens port är första delen om "De fem utvalda". Det är en mycket otäck bok där kampen mellan ont och gott pågår ända till den sista blodsdroppen. Handlingen utspelas i modern tid, till största del i en liten håla på landet utanför Yorkshire. Till en början verkar allt normalt, men det visar sig en bit in i boken att allt verkligen inte är vad det ser ut att vara.

Huvudpersonen, Matt, är 14 år och föräldralös. Han bor hos sin mammas halvsyster och hennes sambo, men de bryr sig inte om honom och vill inte ha honom där egentligen. Matt hamnar i dåligt sällskap och åker fast när han och en lite äldre kille gör inbrott. Den andre killen sticker ner en vakt med kniv och skyller sedan allt på Matt.

Matt blir placerad i fosterhem och hamnar hos en dam som heter Mrs Deverill. Hon bor långt ute på landet och äger en förfallen gammal gård med några halta höns och smutsiga grisar. En man i fyrtioårsåldern med gult flottigt hår är anställd på gården och Matt inser ganska snart att det pågår något mycket konstigt på den dystra gården.

"Han stannade på toppen av kullen. För första gången var han riktigt rädd. Han hade cyklat i nästan en timme och han hade fortfarande inte kommit någonstans." Citatet är från ett avsnitt i boken där Matt försöker rymma från fosterhemmet. Han cyklar och cyklar, men hur mycket han än cyklar och vilken väg han än tar, så hamnar han hela tiden där han började cykla.

Det händer fler mystiska saker och boken kryper verkligen under skinnet på dig när du läser. Det här är en bok man inte kan lägga ifrån sig. Börjar du läsa så är det kört, för då måste du fortsätta ända till sista bokstaven på sista sidan. Men jag varnar dig...den är RIKTIGT läskig.

De följande delarna i serien är:


Sen finns det ytterligare en bok Oblivion, men den är ännu inte översatt till svenska.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar