torsdag 20 juni 2013

JAGAD

JAGAD

Av: Kevin Brooks



"Vi kan inte hålla honom sövd så länge till, alltså, bara vänta. Vänta. Professorn? Vad tycker du? Cooper. Sir. Var är Ryan? Kommer snart, sir. Se på de där bilderna igen. Jösses. Vad är det där? (...)
 

I det här fallet var bilderna inte ...normala.





Vad i helvete är det där?
   Det där, mr Ryan, är den här pojkens inre. Jösses...det ser ut som nån sorts plast. Det här rörformade området är mycket kort, inte mer än tio centimeter. Titta.
   Jävlar. Vad var det? Spola tillbaka."
Citat sidan 16

JAGAD är en mardröm, som man bara vill vakna upp ur. Den här boken kryper in under skinnet på dig och tro mig - FRAMTIDA LÄKARBESÖK KOMMER DU ATT STÄLLA IN efter att ha läst den här boken.

Under en helt vanlig gastroskopi vaknar patienten, Robert, som egentligen borde vara mer eller mindre "borta" av bedövningsmedlet. Han hör läkarna diskutera hans inre, som de filmat med gastroskopet. Inte nog med att de tydligen har hittat något avvikande och onormalt inuti Roberts kropp - de tycks inte ha den blekaste aning om vad det är Robert har inuti sig.

Robert hör läkarna och han kan känna dem, men han är förlamad av bedövningsmedlet, så han kan bara ligga där och vänta, fångad i sin egen kropp. Skräcken griper tag i honom med full kraft, när han förstår att de tänker skära upp honom.

Efter en gastkramande flykt från operationsbordet börjar en farlig katt- och råttalek, där många av deltagarna får plikta med sina liv.

Boken har 333 sidor och det är science fiction. JAGAD är en av de läskigaste böcker jag har läst.
Maria Bohlin 130620

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar